"1200 калории" - Част първа

Решихме да споделим с вас мислите на София Хербст относно здравословното хранене и тренировките на дамите в днешно време, за това как трябва да изглеждат, за да бъдат приети в обществото, и за медиите – едни от главните виновници за грешките, които много млади момичета правят, в стремежа си да постигнат съвършената фигура. София е писателка на свободна практика и води блог, чиято тематика е насочена главно към културните и социални проблеми. Също така е част от екипа на Cody, сайт, който предлага голямо разнообразие от тренировъчни програми и методики. В следващите редове ще прочетете това, което екипът на WOW Sport промотира от самото начало, а то е, че преди всичко трябва да мислим за здравето си. И, дами, тежестите няма да ви направят мускулести!

He знам защо „1200“ успя да се превърне в магическия брой калории, които жените трябва да приемат дневно, за да отслабнат.

Дори нямам представа как съм разбрала за него. Но въпреки това го знам, моите приятелки също, дори и майка ми.

Някак, някъде по пътя на моя живот, съм била научена, че ако искам да имам плосък корем и стегнато дупе, трябва да огранича приема на калории до 1200 на ден и да правя кардио. Нямам представа как това се е прокарало във всеобщото мислене, но някак си се е случило (ако има дами, които си спомнят как или кога са чули за първи път правилото „приемай до 1200 калории дневно, за да отслабнеш“, моля споделете като оставите коментар по-долу).

Това, което знам обаче е, че според специалистите 1200 е основният дневен прием на калории за една жена, под който не трябва да се пада, освен, ако не искаме да имаме здравословни проблеми.

Интересно, не мислите ли? 1200 калории. Границата между здравословното и това, което наричат „Икономичен режим“на тялото. 1200 калории. Тънкият лед, по който много жени се опитват да ходят, защото си мислят, че това е начинът за постигане на идеалните размери.

 За пълната статия посетете: http://wowsport.info/1200-калории-част-първа.html