БГ Бъди Активен продължава да набира партньори за "Да раздвижим България"

Фондация "Общности" ще допринесе за раздвижването на повече българи

Сдружение БГ Бъди Активен намери нов партньор в каузата за раздвижване на България и това е фондация Общности. Събитията на фондацията не станаха част от програмата на MOVE Week тази година, но амбицията на организаторите е да имат една инициатива, която да раздвижва жителите на Смолянци (Монтана), както и софиянци целогодишно. Те ще получават нашата подкрепа и представяне на инициативата, с която са се заели. Ето малко повече за фондацията и начина, по който ще допринесат „Да раздвижим България“ -  две събития, чиято цел е да бъдат целогодишна практика:

Фондация „Общности” се включва в Европейската кампания NowWeMOVE. Стартираме с две събития, по едно съответно в клон София и клон Смоляновци.

На 9 октомври, от 19,30 ч. заедно със Студио за смях Д.А.Р. (Динамичен. Алогичен. Разноцветен.) с ръководител Диана Бонева, член на екипа на Фондация „Общности”, обучител и треньор, отваряме врати на стабилната основа за добро здраве, настроение и вдъхновение.

Йога на смеха има силата да променя настроението за минути като освобождава определени хормони от мозъка, наречени ендорфини. Този процес е заложен в концепцията на този вид йога – тялото и умът ни не различават естествения от имитационния смях. Достатъчно е да се смеем непрекъснато в продължение на 15 минути и в нас започват да се отделят хормоните на щастието. Целта е да намерим детето в себе си чрез различни ситуационни игри и дихателни техники. Комбинират се физически активности в колективна среда и психологическа работа над себе си.

С взаимодействието си със Студио за смях  Д.А.Р. се стремим да насърчаваме игривост при възрастните, което ги прави по-социални и подобрява емоционалната интелигентност. Вярваме, че състоянието на нашето настроение определя качеството ни на живот.

Адрес: Студио за смях Д.А.Р., гр. София, ул. Ген. Йосиф В. Гурко 34 Б

https://www.facebook.com/darzasmqh?fref=ts

 

На 11 октомври, от 10 ч., отговорникът по спортните активности във Фондацията и запален почитател на туризма Диана Пунчева, организира състезание по волейбол за жени в малкото населено място Смоляновци, общ. Монтана. С множество подаръци от спонсори и местни партньори  за участниците.

В двора на ОУ „Васил Левски”, с. Смоляновци, общ. Монтана