Горна Оряховица с мемориален пробег „МИКИ”, като част от MOVE Week 2014

Горна Оряховица посреща лекоатлети от цялата страна за мемориалния пробег „МИКИ”

Състезатели от цялата страна ще застанат на старта на Лекоатлетическия шосеен пробег-мемориал „Димитър Велиславов Димитров – МИКИ”, който ще се проведе на 28 септември (неделя) в Горна Оряховица.

Състезанието се организира от лекоатлетическите клубове в града със съдействието на Община Горна Оряховица и БФЛА.

Шосейният пробег ще се проведе със старт – финал – пл. „Георги Измирлиев” пред сградата на Общината.

Началото на надпреварата ще бъде дадено в 10.00 ч. с масов старт на деца от последна възрастова група в детските градини и ученици от 1 до 4 клас. Те ще пробягат разстоянието от 150 м. от СОУ „Вичо Грънчаров” до сградата на Общината.

Същинското състезание включва малка обиколка с дължина 600 м. и голяма обиколка - 1 200 м. Малката обиколка ще бъде по маршрут: пл. „Георги Измирлиев”, ул. „Св. Княз Борис І”, ул. „Елена Грънчарова”, ул. „Георги Измирлиев”, „Цар Освободител” и финал пред сградата на Общината. Състезателите, които ще бягат в голямата обиколка ще преминат по маршрут от пл. „Георги Измирлиев” по ул. „Св. Княз Борис І”, ул. „Георги Измирлиев”, ул. „Цар Освободител” и финалът отново ще бъде пред сградата на Общината.

Участие в пробега са заявили 146 лекоатлети от цялата страна. На стартовата линия ще застанат състезатели от Горна Оряховица, Велико Търново, Стара Загора, Дряново, Пирдоп, Пловдив, Нова Загора, Шумен, Тервел, Правец, Луковит, Габрово, Койнаре, Русе, Сунгурларе, Трявна, Нови пазар, Благоевград, Разград и Добрич.

Класиралите се до трето място състезатели ще бъдат наградени с медали и грамоти. Състезателите класирани до шесто място ще получат грамоти и предметни награди.

Награждаването на победителите ще се извърши пред сградата на Община Горна Оряховица.