Над 60 ученици се включиха в новозагорския FLASHMOB по повод "MOVE WEEK"

В късния съботен следобед централната част на Нова загора се оживи в очакване на една от проявите на най-голямата европейска кампания за физическа активност и спорт - Now We Move (Сега се движим) – атрактивния Флашмоб. Обединени от една идея – да провокират повече хора към физическа активност, на площада се събраха новозагорци от различни поколения. Като добро знамение беше приета младожанческата двойка до фонтаните на площада преди започването му.

Оранжево и бяло  - цветовете на кампанията, бележеха участниците, екипа, подготвящ събитието, а красивите бели и оранжеви балони, окичили оградата на Градската градина, предизвикаха любопитството на малки и големи.

 

Музика в различни ритми озвучи центъра и привлече към публиката случайните минувачи. Танцьори от обичаните школи в града: „All steps – Всички стъпки” Нова Загора, ДЮФА „Загорчета”, клуб по спортни танци „Яница-ТА”, мажоретен състав "Дора Дякова" майсторски танцуваха пред насъбралите се новозагорци, за да постигнат целта на истинския флашмоб – движение, възникнало без сценарий, което да запали желанието на публиката да се присъедини – като огромна вълна. 

 

Че могат да танцуват от сърце, показаха малки и пораснали момичета и момчета, сред които бяха народният представител в 42-то Народно събрание Галя Захариева и заместник-кметът на Община Нова Загора Светла Стоянова.
Организираният флашмоб е едно от събитията от Седмица на физическата активност - Move week, част от кампанията  Now We Move. Затова името Move week беше изписано от бели и оранжеви балони, които полетяха към небето от ръцете на усмихнатите участници.
Последва дълго и пъстро българско хоро, защото, когато на българите кръвта закипи, без хоро не могат.

Източник: http://nova-zagora.org