Нова Загора влиза в картата със събития за MOVE Week

През годините поколения новозагорски състезатели заемат своето достойно място в спортната история на България. Към момента на територията на общината развиват дейност над 10 спортни клуба и 3 туристически дружества. Създадени са условия за развитие на : футбол, волейбол, баскетбол, лека атлетика, борба, карате, кикбокс, колоездене, тенис, конна езда, спортни и хип-хоп танци и други.

Ежегодно Община Нова Загора подпомага финансово спортните клубове и туристически дружества, развиващи дейност на територията на общината, чрез ясно определени правила и условия, залегнали в Наредбата за условията и реда за финансиране на спортните клубове. Провежданата политика цели подобряване тяхната работа, създаване на благоприятна среда за изява на елитни състезатели, увеличаване на активно ангажираните със спорт подрастващи и развиване на масовия спорт. 

Чрез отдаването на бази – общинска собственост за безвъзмездно ползване от спортните клубове и туристически дружества, Общината подпомага тяхната дейност. Нова Загора е една от  малкото общини в България, която осигурява безплатен тренировъчен процес на голяма част от спортните клубове, отворени врати за всички спортни бази и благоприятен климат за развитието на спорта и туризма.

През октомври 2014 г. отваря врати и нова многофункционална спортна зала – „Младост”, която ще се превърне в любимо кътче за всички жители и гости на града.