Община Троян се включва в Седмицата на физическата активност и спорта

Община Троян се намира в Северна България и е една от съставните общини на Област Ловеч. Общината има 22 населени места с общо население 32 399 жители. Разположена в полите на най–красивия дял на Средна Стара планина, община Троян има отлични условия за развитието на туризъм. Районът има и богато и добре запазено културно–историческо наследство.

Основните цели, които си поставят общинските власти в областта на спорта, туризма, здравното образование и превенцията на рисковото поведение в образователните институции на територията на Община Троян,  са модернизиране на съществуващата спортна инфраструктура и изграждане на нова, оптимизиране и мобилизиране на потенциала в спорта; създаване на благоприятни условия за ефективна превенция на рисковите за здравето практики, подобряване на сътрудничеството между местните власти, училищата, спортните клубове и младежките неправителствени организации. Тези цели чудесно кореспондират с целите на  Move Week, което е и предпоставка да се включим в инициативата.


В рамките на кампанията местните власти ще бъдат активно ангажирани в представянето и популяризирането на политики и постижения свързани с повишаването  на нивото на физическа активност на гражданите.


Планира се провеждането на състезание по ориентиране, вело и туристически походи, състезание по летен биатлон, състезание по майсторско управление на велосипед, демонстрации на спортни клубове в общината и др.


С присъединяването си към инициативата Move Week Община Троян поема ангажимент да насърчава физическата активност като противодействие срещу физическата пасивност, наднорменото тегло и затлъстяването и като мярка за подобряване на физическото и психическо здраве на гражданите.