Стоян Стоянов: „Отношението към другите и вярата в себе си са основата на успеха!“

Така смята Стоян Стоянов (Rjk), член на ATF (Athletic Type Force) Пловдив. Той е човек, който се справя успешно с предизвикателствата и съумя да използва инициатива като MOVE Week по предназначение, а именно – да получи по-широка платформа за изява на собствената си гражданска позиция и да отправи своите искания.

Неговата кауза – да популяризира стрийт фитнеса като спорт и начин на живот за младите хора, различен от висенето пред компютър, по баровете и т.н.
Конкретни цели – повече възможности за практикуване на стрийт фитнес в Пловдив.

В началото – Стоян се занимава със стрийт фитнес от около 5 години, първо само като любител – „започнах с няколко набирания и други базови упражнения“, а след това и по-сериозно, участвайки и печелейки различни състезания. Според него, за развитието му в тази област, от решаващо значение се е оказало отношението му към другите хора и това, че то остава непроменено с времето. Вярва в това, защото много хора са му помогнали да постигне целите и успехите си и много хора продължават да му помагат. Според него създаването на мрежа е важно за всеки, който желае да се развива – „не можеш да успееш сам!“

Как се запознахме със Стоян? За нас, той е човека, който организира събития свързани със стрийт фитнес за Седмицата на физическата активности и спорта – MOVE Week Пловдив. Хората, които се занимават със стрийт фитнес може би го познават доста по-добре и могат да кажат повече за него, но нашето впечатление е – човек, на който можем да разчитаме. Като член на ATF, той се погрижи за организацията на различни демонстрации и тренировки по време на Седмицата. Примерът, който даваме с ATF и Стоян е важен, защото те успяха да популяризират спорта, с който се занимават и който харесват. Те си осигуриха едно „невероятно преживяване“, спечелиха нови привърженици и приятели, оставиха трайна следа в съзнанието на хората – „обменихме много контакти, хората продължат да ни търсят“, те успяха да въздействат дори на Общината, която построи няколко нови площадки за стрийт фитнес.
Стоян – млад човек, които успява в личен план и в своята сфера, защото държи на хората и естествено, на себе си и работата си! Колкото и трудно да става всичко в България, той е доказателство, че има начини за младите хора да се развиват. Освен това, че младите хора могат да бъдат активни и да постигнат много, като използват  възможностите, които им се предоставят, без значение дали като участват в кампания като MOVE Week или в популярни телевизионни предавания. Но не оставайте с впечатлението, че всичко това идва наготово или е някакъв подарък от съдбата или от някого! Много усилия и работа стоят зад всеки успех и точно това е причината Стоян да се развива.

И малко факти за него:
15-20 участия в състезания и други събития в сферата стрийт фитнеса + 1 международно :-)
8 събития (демонстрации, отворени тренировки, флашмоб и др.), организарани за MOVE Week 2013.
11 нови площадки за стрийт фитнес, построени в Пловдив след събитията от MOVE Week 2013.
2 планирани събития за MOVE Week 2014.