MOVE Week Start

  • 0 DAYS
  • 0 HOURS
  • 0 MIN
  • 0 SEC
28.05. - 03.06.2018
#MOVEWeek
Физически активна общност
Станете
MOVE Агент

Какво е MOVE Week?

MOVE Week е ежегодно европейско събитие. MOVE Week е част от кампанията NowWeMOVE.

За MOVE Week България!

Европейската седмица на физическата активност и спорта - MOVE Week, е част от кампанията NowWeMOVE на Международната асоциация за спорт и култура (ISCA). Сдружение BG Бъди активен е национален координатор на Европейската седмица на физическата активност и спорта - MOVE Week в България. Нашият екип започва да координира MOVE Week в Пловдив през 2012, през 2013 става координатор за цялата страна, a през 2015 започнахме да координираме и кампанията NowWeMOVE в България.


През 2017 MOVE Week ще се проведе в края на месец май - 29-ти май до 4-ти юни в цяла Европа, като повече от 38 държави ще вземат участие в инициативата. 

Бе взето решение на европейско ниво периодът на провеждане на MOVE Week, който обичайно е края на септември – началото на октомври, да бъде променен. Тази промяна се налага заради съвпадането на датите на двете седмици – Европейската седмица на спорта и MOVE Week. По този начин искаме да отделим MOVE Week като самостоятелно събитие и да дадем силен и свеж старт на годината.

Кампанията NowWeMOVE и MOVE Week е визия, в която секторът „спорт за всички“ намира начини за сътрудничество с други сектори за увеличаване нивото на физическа активност, както в България, така и в цяла Европа.

Кампанията се гради на три основни принципа:

1. ДА СЕ ПОВИШИ ИНФОРМИРАНОСТТА, относно ползите от физическата активност;

2. ДА СЕ НАСЪРЧИ редовното участие в различни видове спорт и друга физическа активност;

3. ДА СЕ ПОДОБРЯТ възможностите за достъп до спорт и физическа активност;

 

 

Какво сме постигнали до момента?

Сдружение BG Бъди активен е национален координатор на „Седмицата на физическата активност и спорта - MOVE Week“ в България. Нашият екип започва да координира MOVE Week в Пловдив през 2012, а през 2013 и 2014 става координатор за цялата страна.

В рамките на тези три години успяхме:

  • да въвлечем повече от 300 населени места;

  • да раздвижим над 200 000 човека, в близо 2000 събития 

​В процеса на развитие през годините повишихме интереса към кампанията, достигнахме стотици хиляди граждани, разраснахме екипа си и получихме подкрепа от множество институции, организации и хора от цялата страна. Медийното отразяване на кампанията през 2013 година достигна до 1,360.900 души, а през 2014 до повече от 3,000.000 българи. 

Резултати от MOVE Week 2013

Резултати от MOVE Week 2014

Резултати от MOVE Week 2015

Резултатите през 2015 година поставят България на челно място в Европа по брой и разнообразие на събития, част от инициативата MOVE Week. Общият брой събития за страната е 699, а включилите се населени места – 201. И тази година имаме огромно участие от страна на училищата – 340 учебни заведения организираха събития за MOVE Week, като 231 от тях се включиха в първия Европейски ден на спорта в училище на 25.09.2015 г.

Сдружение BG Бъди активен работи в партньорство с младежки организации, НПО, общини, училища, и хора от цяла България.

MOVE Week и NowWeMOVE България се осъществяват с финансовата подкрепа на The Coca Cola Foundation.

MOVE Week
За 100 милиона повече европейци физически активни до 2020