Най-активните пловдивски училища по време на MOVE Week 2014 получиха своите награди на специална церемония в Община Пловдив

На церемония в Община Пловдив сдружение BG Бъди активен представи резултатите от Седмицата на физическата активност и спорта – MOVE Week 2014 в България и Пловдив. Специално внимание беше обърнато на представянето на училищата от града, като най-активните получиха награди, осигурени от Община Пловдив и връчени от зам.-кметовете г-н Титюков и г-н Зехтински. Бяха връчени общо 2 000 лева на 7 училища от Пловдив. Извън тези награди BG Бъди активен награди още 2 учебни заведения в мащаб България - ОУ "Христо Ботев", гр. Стамболийски – с 200 лв., и специална награда за СОУ "Отец Паисий" в гр. Стамболийски за най-атрактивна снимка - 100 лв.

Екипът на сдружение BG Бъди активен – основен координатор на MOVE Week за България, изказа своите благодарности на всички включили се и допринесли за постигането на чудесните резултати, които страната ни показва на европейско ниво в инициативата. Близо 75 000 раздвижени българи в рамките на една седмица, като организираните събития бяха 642 в 90 населени места в страната.

Тази година за първи път BG Бъди активен включи в MOVEWeek и учебни заведения от цялата страна – общият им брой е 147 училища, 13 детски градини и около 36 000 ученици. За Пловдив и региона данните са 31 учебни заведения, 2 детски градини и над 7 200 ученика. Училищата и детските градини проведоха 25 открити урока по ЗУМБА, Паркур, Функционални тренировки, йога, Хип-хоп, карате, Латино танци, модерни танци, Салса, народни хора, сутрешна гимнастика, крос, спортни игри като футбол, волейбол, тенис, походи.

Г-жа Ласка Ненова – Европейски координатор на MOVE Week и NowWeMOVE обяви датите на инициативата за следващата година – 4-тата седмица на месец септември и покани всички училища отново да вземат участие. Освен MOVE Week г-жа Ненова представи и други ключови събития и дейности, които BG Бъди активен планира през 2015 година:

  • Серия от 25 обучения „Образование чрез спорт“ предназначени за преподаватели по Физическо възпитание и спорт (ФВС) и директори на училища в 25 области в страната през пролетта на 2015;
  • Голяма конференция с представители участващи в европейската кампания NowWeMOVE в началото на месец март, с тематични модули: 
    - Здраве
    - Работно място
    - Свободно време
    - Училище

Подробна информация за наградените:

Съобразно предварително обявените критерии, след получаване на докладите на училищата за проведените инициативи във връзка с Европейската седмица на физическата активност  и спорта, за получаване на награди бяха класирани следните учебни заведения:

Призови места  2 по 400 лв.:

ОУ „Кочо Честеменски” – Пловдив – организиране на 6 събития, 100% участие на учениците, като децата са участвали в повече от една спортна инициатива, организиране на 4 открити урока.

ОУ „Алеко Константинов” – Пловдив – организиране на 6 събития, участие на 98% от учениците, организиране на 3 открити урока.

Специална награда: 1 по 300 лв.:

ОУ „Екзарх Антим І” – Пловдив – организиране на 5 събития, участие на 100 % от учениците, като децата са участвали в повече от две спортни инициативи.

Награди по 225 лв.:

ОУ „Елин Пелин” – Пловдив – Организиране на 4 събития, като от тях 3 открити урока и един спортен празник. 100% участие на учениците, като част от децата са участвали в повече от една спортна инициатива.

ОУ „Васил Левски” – Пловдив – Организиране на 3 събития, включително на 2 открити урока. Включване на 100% от учениците, като част от децата са участвали в повече от една инициатива.

ОУ „Гео Милев” – Пловдив – организиране на 3 събития, като от тях 2 открити урока; участие в масово събитие – Flashmob на 20.09.2014, участие на 60% от учениците.

OУ „Георги Бенковски“ – участие на 100% от учениците в спортен празник.

 

Повече снимки можете да намерите на нашата фейсбук страница: https://www.facebook.com/bgbeactive

Повече за инициативата Седмица на физическата активност и спорта - MOVE Week, можете да научите на сайта на инициативата http://bulgaria.moveweek.eu/, както и на сайта на сдружение BG Бъди активен http://bgbeactive.org/