"Разходка нагоре по стълбите 2014" под патронажа на областния управител на Благоевград

Повече от 200 участници се включиха в инициативата на Областна администрация Благоевград за масов спорт - "Разходка нагоре по стълбите 2014", която се проведе на 30 септември 2014г. Шествието беше предвождано от областния управител Димитър Димитров, маршрутът – ходене пеша от площад „Георги Измирлиев“ до стадион „Христо Ботев“, където бяха изкачени стъпалата на трибуните.

Събитието се организира във връзка с провеждане на ежегодна кампания MOVE Week –Европейска седмица на физическата активност и спорта, която е част от „Now We MOVE” организирана от Международна асоциация за спорт и култура (ISCA). 

В мероприятието се включиха ученици и учители от благоевградските училища, жените от спортен клуб „Бодрост“, директора на банка „Пиреос“ Давида Борисова, шефа на ОД на МВР Васил Митов, директора на ИАРА Иван Попов, Марио Богданов – шеф на федерацията по таекуон-до ITF, служители от Областна администрация Благоевград, от Регионална здравна инспекция, Дирекция регионална служба по заетостта, Регионална здравноосигурителна каса, Регионален инспекторат по образование, граждани...

„Много се радвам, че толкова и млади, и възрастни хора откликнаха на нашия призив и се отзоваха в името на здравето“, изрази задоволството си от масовостта на мероприятието Димитър Димитров.