Сдружение "БГ Бъди Активен" - координатор на MOVE Week България за втора поредна година

Точно преди три години Сдружение "БГ Бъди Активен" се захвана с една не лека, но изключително предизвикателна задача, а именно да раздвижи възможно най-много българи по време на Европейската седмица на физическата активност и спорт - MOVE Week".

В началото Пловдив и София бяха единствените български градове включени в календара на MOVE Week, но след успешния звършек на "Седмицата" нещата започнаха да обхващат по-големи мащаби.

Тази година Сдружение "БГ Бъди Активен" успя да координира близо 700 събития, в над 90 населени места. Това е едно невероятно постижение, не само за нашата страна, а дори и за цяла Европа! За пореден път България е на първо място с най-много организирани спортни мероприятия по време на MOVE Week, а София е европейския град с най-много събития - 225!

MOVE Week 2014 беше изключително важен и за българските училища. "Седмицата на физическата активност и спорт" раздвижи над 150 учебни заведения от цялата страна. Училищата се включиха като организираха спортни празници, различни игри и физически активности, също така инструктори от спортни и танцови клубове проведоха занимания по зумба, салса, паркур, модерен балет, функционални тренировки и йога с учениците и техните ръководители.

Още една гордост за Сдружение "БГ Бъди Активен" е, че тази година MOVE Week достигна до много села и малки градове. Повечето от тях участваха за първи път в кампанията, но въпреки това бяха мотивирани и изключително активни.

Както може би знаете MOVE Week е част от кампанията NowWeMove, която е целогодишна. Екипът на организацията ще продължи да работи през цялата година, като организира обучения в училища, в 25 населени места. Темата е "Образование чрез спорт", а целта ще бъде да се покаже на ръководителите на съответните учебни заведения, как посредством спорта може да се намали агресията, да се подобри усвояването на знания, концентрацията и поведението учениците.

Сдружение "БГ Бъди Активен" иска да благодари на всички свои партньори, спортни организации и клубове, медии, държавни и общински институции, НПО-та и граждани, защото без тях MOVE Week 2014 нямаше да е това, което е! Сигурни сме, че усилията ни не са напразни и че ще продължим в същата посока, защото имаме цел - да ви помогнем да намерите вашето движение!