A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: fopen(/var/lib/php/sessions/cinowwemoveb5463eacee83c9b3517d80b2fbe5acfbc9e9e4f7): failed to open stream: No space left on device

Filename: drivers/Session_files_driver.php

Line Number: 157

Backtrace:

File: /var/www/moveweek.eu/2015/application/controllers/Home.php
Line: 26
Function: __construct

File: /var/www/moveweek.eu/2015/www_country/index.php
Line: 302
Function: require_once

MoveWeek

MOVE Week Start

  • 0 DAYS
  • 0 HOURS
  • 0 MIN
  • 0 SEC
25.05. – 31.05.2020
#MOVEWeek
Физически активна общност
Станете
MOVE Агент

Какво е MOVE Week?

MOVE Week е ежегодно европейско събитие. MOVE Week е част от кампанията NowWeMOVE.

За MOVE Week България!

Европейската седмица на физическата активност и спорта - MOVE Week, е част от кампанията NowWeMOVE на Международната асоциация за спорт и култура (ISCA). Сдружение BG Бъди активен е национален координатор на Европейската седмица на физическата активност и спорта - MOVE Week в България. 


През 2018 MOVE Week  Седмицата на физическата активност и спорта  ще се състои от 28-ти май до 4-ти юни.

Чрез събитията, част от MOVE Week гражданите имат възможност да опитат различни видове спорт и физическа активност (походи, танци, йога, бойни изкуства, фитнес тренировки и т.н.), за да изберат най-подходящата за своите нужди.

Седмицата на физическата активност и спорта – MOVE Week е един от основните елементи на кампанията NowWeMOVE. MOVE Week е ежегодна седмица, през която се дава възможност на всеки да бъде активен, без значение от възрастта, пола, физическите възможности и социалния статус.

Кампанията NowWeMOVE и MOVE Week е визия, в която секторът „спорт за всички“ намира начини за сътрудничество с други сектори за увеличаване нивото на физическа активност, както в България, така и в цяла Европа.

Кампанията се гради на три основни принципа:

1. ДА СЕ ПОВИШИ ИНФОРМИРАНОСТТА, относно ползите от физическата активност;

2. ДА СЕ НАСЪРЧИ редовното участие в различни видове спорт и друга физическа активност;

3. ДА СЕ ПОДОБРЯТ възможностите за достъп до спорт и физическа активност;

 

 

Какво сме постигнали до момента?

Сдружение BG Бъди активен е национален координатор на „Седмицата на физическата активност и спорта - MOVE Week“ в България. Нашият екип започва да координира MOVE Week в Пловдив през 2012, а през 2013 и 2014 става координатор за цялата страна.

 

От 2012-та година, сдружението координира кампанията NowWeMOVE България – най-мащабната обществена кампания в България насочена към популяризирането на движението и спорта за здраве.  За този период от време ние успяхме да организираме близо 2000 събития в над 200 населени места в България, раздвижвайки над 1млн човека.

Включвайки голям спектър от дейности – информационни кампании, обучителни проекти, повишаване капацитета на гражданите и младежите, сдружението се посвещава на каузата за позитивна обществена промяна на населението, относно ползите от всекидневната физическа активност, като начин за поддържане на добро физическо и ментално здраве сред българските граждани.

Именно за са постигнем видима промяна в нагласите и културата на обществото към физическата активност и спорта за здраве, ние разработихме партньорство с организации от различни сектори: образование, професионален спорт, бизнес, здравеопазване, екология, транспорт, държавни и общински институции.

Доказателства в цифри:

  • Само през 2015-та година, в Седмицата на движението и спорта се включват 590 агенти на движението, които организират 699 събития в рамките на инициативата MOVE Week,
  • През 2016-тa – 350 000 стават част от Дeн без асансьори,
  • През 2017-та – над 370 училища се включват в Европейски ден на спорта в училище.

С постигнатите през годините резултати и все по-голямата популярност на кампанията NowWeMOVE,  сдружение “BG Бъди активен” успява да стимулира хората да се движат повече. Календарът на събития от кампанията за любители спортисти е наситен и разнообразен. Атрактивните формати на спортните мероприятия, които са част от инициативите на сдружението, привличат все повече участници. Съчетанието между свободен достъп за всички и богата програма е формулата, която променя статистиката и до момента е накарала един милион българи да станат част от NowWeMOVE.

Последните цифри на Евробарометър ни дават ясно послание, че сега, повече от всякога, има смисъл да продължаваме да работим за промяната

MOVE Week
За 100 милиона повече европейци физически активни до 2020

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: session_write_close(): Failed to write session data (user). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php/sessions)

Filename: Unknown

Line Number: 0

Backtrace: