MOVE Week Start

  • 0 DAYS
  • 0 HOURS
  • 0 MIN
  • 0 SEC
22.05. - 28.05.2023
#MOVEWeek
Физически активна общност
Станете
MOVE Агент

Какво е MOVE Week?

MOVE Week е ежегодно европейско събитие. MOVE Week е част от кампанията NowWeMOVE.

За MOVE Week България!

Европейската седмица на физическата активност и спорта - MOVE Week, е част от кампанията NowWeMOVE на Международната асоциация за спорт и култура (ISCA). Сдружение BG Бъди активен е национален координатор на Европейската седмица на физическата активност и спорта - MOVE Week в България. 


През 2022 година MOVE Week  Европейската Седмица на физическата активност и спорта  ще се състои от 23-ти май до 05 юни. 

По време на MOVE Week ще имате възможност да намерите вашето движение и да се забавлявате,
докато правите нещо полезно за себе си, което е от голяма важност след дългото застояване по
време на извънредното положение. Седмицата на физическата активност и спорта ще се проведе на дигитално ниво, като за целта на уеб страницата bulgaria.moveweek.eu, Move Week агентите могат да добавят видео към своя запис за регистрация. Всеки Move Week агент може да регистрира толкова събития, колкото иска, като целта е да съберат възможно най-много видеоклипове, така че да се създаде най-голямата библиотека за безплатни тренировки, създадена от спортния сектор. Регистрацията на всяко събитие трябва да съдържа една видео връзка с линк в YouTub, като възможност за споделяне на връзката във всички социални мрежи.
Move Week библиотеката ще покаже усилията на спортни клубове, треньори и партньори за поддържане на гражданите активни във всякакви условия и ситуации.

Всеки може да сподели своя принос към колекцията с регистрация на събитие, подкрепено с видео и кратко описание на тренировката.

Вижте програмата и новостите на bulgaria.moveweek.eu и нека се раздвижим заедно, спазвайки необходимата дистанция!

Седмицата на физическата активност и спорта – MOVE Week е един от основните елементи на кампанията NowWeMOVE. MOVE Week е ежегодна седмица, през която се дава възможност на всеки да бъде активен, без значение от възрастта, пола, физическите възможности,социалния статус и това дали събитието е дигитално или ще се проведе физически.

Кампанията NowWeMOVE и MOVE Week е визия, в която секторът „спорт за всички“ намира начини за сътрудничество с други сектори за увеличаване нивото на физическа активност, както в България, така и в цяла Европа.

Кампанията се гради на три основни принципа:

1. ДА СЕ ПОВИШИ ИНФОРМИРАНОСТТА, относно ползите от физическата активност;

2. ДА СЕ НАСЪРЧИ редовното участие в различни видове спорт и друга физическа активност;

3. ДА СЕ ПОДОБРЯТ възможностите за достъп до спорт и физическа активност;

Какво сме постигнали до момента?

Сдружение BG Бъди активен е национален координатор на „Седмицата на физическата активност и спорта - MOVE Week“ в България. Нашият екип започва да координира MOVE Week в Пловдив през 2012, а през 2013 и 2014 става координатор за цялата страна.

 

От 2012-та година, сдружението координира кампанията NowWeMOVE България – най-мащабната обществена кампания в България насочена към популяризирането на движението и спорта за здраве.  За този период от време ние успяхме да организираме близо 2000 събития в над 200 населени места в България, раздвижвайки над 1млн човека.

Включвайки голям спектър от дейности – информационни кампании, обучителни проекти, повишаване капацитета на гражданите и младежите, сдружението се посвещава на каузата за позитивна обществена промяна на населението, относно ползите от всекидневната физическа активност, като начин за поддържане на добро физическо и ментално здраве сред българските граждани.

Именно за са постигнем видима промяна в нагласите и културата на обществото към физическата активност и спорта за здраве, ние разработихме партньорство с организации от различни сектори: образование, професионален спорт, бизнес, здравеопазване, екология, транспорт, държавни и общински институции.

С постигнатите през годините резултати и все по-голямата популярност на кампанията NowWeMOVE,  сдружение “BG Бъди активен” успява да стимулира хората да се движат повече. Календарът на събития от кампанията за любители спортисти е наситен и разнообразен. Атрактивните формати на спортните мероприятия, които са част от инициативите на сдружението, привличат все повече участници. Съчетанието между свободен достъп за всички и богата програма е формулата, която променя статистиката и до момента е накарала един милион българи да станат част от NowWeMOVE.

Последните цифри на Евробарометър ни дават ясно послание, че сега, повече от всякога, има смисъл да продължаваме да работим за промяната

MOVE Week
За 100 милиона повече европейци физически активни до 2020