Wednesday Oct 01 2014

Практикум по Бидейки Енергия

Площадка "Конюшните на царя" до р-т Пълдин в Стария град, Пловдив 4000, Bulgaria Павел Павлов Being Energy
  • Къде Пловдив,
    Bulgaria
  • Начало
    18:00

Ще ви запознаем с основите на програмата Being Energy /Бидейки Енергия/. Това е съвременното име на програма за обучение на вниманието и възприятието - как се отнасяме към света, в който съществуваме, как го възприемаме, как използваме енергията си, как можем да я преразпределяме оптимално, за да имаме достатъчно от нея на разположение за реализирането на най-дръзките си мечти, как да бъдем лидери първо за себе си, а като ефект от това -  и за другите.

Ядрото на програмата е традицията на виждащите от древно Мексико - традиция, предавана хилядолетия от група на група просветени същества, извършвали невероятни подвизи с осъзнаването и изучаването му, и популяризирана от д-р Карлос Кастанеда, антрополог от Лос Анджелис. Във всички времена, през които е просъществувало учението (повече от десет хиляди), една от основните задачи на неговите пазители е била да изменят описанието му, да го модифицират така, че да съответства и да е разбираемо за съвременните понятия и представи. Това е и целта на Being Energy като приемник на тази традиция - да свърже учението със съвременния синтаксис, да го представи по прагматичен и разбираем начин, съответстващ на най-новите постижения на науката и човешкия дух.

Присъстващите ще бъдат запознати с движения и практики, реорганизиращи нашата енергия и обучаващи вниманието и намерението ни. Това включва и сънното внимание, което използваме не само в сънищата си, но овладяването му се отразява особено ефективно върху осъзнатостта на ежедневния ни живот.