Tuesday Sep 30 2014

Занятие по Тай Чи

пл. Славейков 6, ет. 2, зала 19, София 1000, Bulgaria Виолета Златкова Сдружение Възможност/Possibile NGO
  • Къде София,
    Bulgaria
  • Начало
    19:30

Сдружение Възможност и „Движение за хармонично развитие на човека” BMST организират занятие по тай чи. 

Ето накратко същността на бойните изкуства:

"Сила и победа произтичат от решителност. Чрез бойните изкуства човек се движи отвъд нивото, на което повечето хора спират, минава отвъд конфликта, трансформира го в духовен прогрес. Трябва да бъдем, а не да имаме."

"От техника и сила на тялото в началото, до изящна интуиция, и реализация на духа в края."

 

Изучаването на бойни изкуства в тяхната традиционна за Изтока цялост показва, че те не са отживелица, а системи с универсален характер за психофизическа, професионална и лична реализация. Характерно за бойните изкуства, е че са комплексни, включвайки динамични, статични и словесни средства за всестранно въздействие върху човека.
 

Съвременният начин на живот се характеризира се с интензивни стресови фактори, остър дефицит от време, необходимост от максимално бързо и правилно решение на ситуационните задачи при недостатъчна или неопределена информация. В тези екстремални условия концентрацията, ясният възглед и разширеното съзнание, контролът върху тялото, емоциите и психиката, изградени в бойните изкуства са гаранция за адаптация, устойчивост, издръжливост, работоспособност и трансформация на външните негативни въздействия.