Най-активните училища, участвали в MOVE Week Пловдив

В MOVE Week 2014 се включиха 31 учебни заведения от Пловдивска област, като от тях 17 от град Пловдив и 14 от региона. Организирани бяха общо 64 събития, в които взеха участие над 7200 ученика. Основно типа на учебни заведения, които заявиха желание и организираха различни спортни мероприятия бяха Основни училища /20/. В инициативата се включиха и две детски градини от град Пловдив – ОДЗ „Малкия принц“ и Частна детска градина „Джой“. Те заложиха на открити уроци по танци на децата, събитие което провокира масовото им включване.

Учебните заведения от град Пловдив се възползваха от предоставената им се възможност да поканят треньори по различни нетрадиционни за училището спортни дейности – бяха организирани 25 открити урока по  ЗУМБА, Паркур, Функционални тренировки, Йога, Хип-хоп, карате, латино танци, модерни танци и Салса. Същите протекоха при изключителен интерес от страна на учениците, с много позитивни емоции и активно включване.

От страна на училищните ръководства бяха организирани, както спортни полудни,  така и атрактивни  програми за участие в МОVE WEEK,  в които имаше различни спортни активности за всеки един ден – народни хора, утрешна гимнастика, крос, спортни игри – футбол, волейбол, тенис, походи  и др.

Съобразно предварително обявените критерии, след получаване на докладите на училищата за проведените  инициативи във връзка с европейската седмица на физическата активност  и спорта, на челните места, за получаване на награди бяха класирани следните учебни заведения:

Най-активни училища в Пловидив:

ОУ „Алеко Константинов ”  - Пловдив  - организиране на 6 събития, 100% участие на учениците, като децата са участвали в повече от една спортна инициатива, организиране на 4 открити урока

ОУ „Кочо Честеменски ” – Пловдив – организиране на 6 събития, участие на 98% от учениците, организиране на 3 открити урока.

Специална награда получава:

ОУ „Екзарх Антим І” – Пловдив – организиране на 5 събития, участие на 100 % от учениците, като децата са участвали в повече от две спортни инициативи.

Още 4 училища се отличиха и успяха да "раздвижат" голяма част от учениците си:

ОУ „Елин Пелин” – Пловдив – 100% участие на учениците, като част от децата са участвали в повече от една спортна инициатива

ОУ „Васил Левски” – Пловдив –Включване на 100% от учениците, като част от децата са участвали в повече от една инициатива

ОУ „Георги Бенковски“ – участие на 100% от учениците в спортен празник.

ОУ „Гео Милев” – Пловдив  - участие на 60% от учениците в спортните инициативи.

Всички участвали учебни заведения ще получат и сертификат за участие, както право за   включване на един преподавател по ФВС или Директор в обучение на тема „Образование чрез спорт“, които ще бъдат организирани от Сдружение "БГ Бъди Активен" в началото на 2015 година. 

*Наградите се предоставят с финансовата подкрепа на Община Пловдив.