FLASHMOB-ът в Плевен!

„Европа, Плевен приема предизвикателството!” – този наслов беляза флашмоба в нашия град, в рамките на европейската инициатива срещу обездвижването и затлъстяването. Плевенският флашмоб стартира в 17 ч. пред Центъра за работа с деца и бе част от 150-те такива инициативи на територията на Стария континент. В главните роли участие взеха изящните танцьорки от Студио за модерен балет и хип-хоп „Венда“ с ръководител Венцислав Петков при ЦРД – Плевен.

Идеята на флашмобовете е да представят по интересен начин идеята, че всяко движение е полезно, че можем да направим нещо за себе си и за обездвиженото си тяло. И най-малкото усилие като лек танц, изкачване на стълби или просто ходене пеша водят до чудеса, свързани със здравето, психическата кондиция и красотата.

Както обясни организаторът на проявата в нашия град, Линка Михова, председател наМеждународната Академия за детско-юношески туризъм и краеведство – България, филиал на едноименната Международна обществена организация, това е само генерална репетиция за големия флашмоб следващата седмица. Вече сме разпратили писма до плевенските училища и се надяваме, че в инициативата ще се включат много млади хора от града, сподели тя.

Флашмобовете предхождат и промотират седмицата на движението MOVE Week, която ще се проведе от 29 септември до 5 октомври. Седмицата е подкрепена официално от Министерството на образованието и науката, Министерството на младежта и спорта, Асоциацията на Общините в България, Национален младежки форум, Национално представителство на студентските съвети в България и Национална спортна академия.

Източник: http://plevenzapleven.bg/