Европейски „Ден без асансьори“ - част от кампанията NowWeMOVE

„Ден без асансьори“ е европейска инициатива на Международната асоциация за спорт и култура (ISCA). „Ден без асансьори“ е също така част от целогодишната кампания NowWeMOVE, чиято цел е да раздвижва все повече европейски граждани посредством събития свързани с физическата активност и спорта. Кампанията е подкрепена от The Coca Cola Foundation.

ИДЕЯТА НА „ДЕН БЕЗ АСАНСЬОРИ“

Инициативата има за цел да фокусира общественото внимание върху важността от физическата активност за здравето и благосъстоянието на населението. И също така да демонстрира на гражданите колко лесно е да се движат, независимо от натовареното им ежедневие. Да изберем стълбите, вместо асансьора е един много добър пример за това как можем да сме физически активни навсякъде и по всяко време.

КОГА ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ?

„Ден без асансьори“ ще се проведе на 5 юни (петък) във всички участващи европейски държави, включително и в България.

КЪДЕ ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ?

Събитията част от „Ден без асансьори“ могат да се осъществят навсякъде - в офиси, търговски центрове, обществени блокове, паркинги, университети и други обществени или частни сгради. Във всяка държава, концепцията може да варира според спецификите, но основната идея остава същата – да се промотира използването на стълбите, вместо асансьора.

КОЙ МОЖЕ ДА УЧАСТВА?

Всеки желаещ да вземе участие в инициативата може да го направи! Изберете стълбите вместо асансьора и бъдете част от европейския „Ден без асансьори! Естествено, събитието е доброволно и асансьорите могат да останат достъпни за хора с увреждания, както и за тези, които просто не проявяват желание да се включат.

СТАНЕТЕ ЧАСТ ОТ „ДЕН БЕЗ АСАНСЬОРИ“ КАТО ОРГАНИЗАТОР НА СЪБИТИЕ

Ако желаете да организирате събитие във вашето населено място и бихте искаи да научите как  това да се случи, вижте презентацията по-долу. Тя ще ви даде насоки как поне за ден да покажете на хората по-здравословния избор.

 

 

 

Европейски "Ден без асансьори" 2015 - ВКЛЮЧЕТЕ СЕ! from bgbeactive

Координатор на „Ден без асансьори“ за България е сдружение BG Бъди активен. Ако искате да станете част от инициативата и да организирате събитие можете да се свържете с нас на: +359 876 723 377 и beactive@bgbeactive.org