"Израствам в движение" - инициатива подкрепена от NowWeMOVE

Както знаете, европейската кампания NowWeMOVE е целогодишна, а от тази година сдружение BG Бъди активен стана нейн координатор за България. Идеята е да се подкрепят събития и инициативи, които са насочени към разпространението на физическата активност за здраве и желаят да достигнат до по-широка публика. Надяваме се, че с помощта на нашите партньори ще раздвижваме България целогодишно!

А ето и малко повече информация за инициативата на организация Social+, които също така са подкрепени и от Столична община:

"Израствам в движение" – събитие, с цел да се подпомогне българския спорт, да се наберат таланти в различните дисциплини, да се стимулира активният начин на живот.

Събитието ще се състои на 01.05.2015г. от 10:00ч. и представлява спортна асамблея, като ще се проведе в София на голямата поляна в Южен парк (откъм бул. Гоце Делчев). Ще се организират състезания в различни дисциплини, които ще са насочени изцяло към децата, за да изградят навици свързани с движението още от ранна детска възраст. В събитието ще бъдат включени различни видове спортове, както и доказани спортисти и треньори, които да вдъхновят децата и да подпомогнат тяхното развитие в перспектива. Специални гости на събитието ще бъдат Тити Папазов, Евгени Иванов – Пушката, Магдалена Христова, Виктор Кирков, както и официални представители на Столична община.

Спортовете ще са:

Футбол, баскетбол, волейбол, тенис на корт, спортна гимнастика, катерене, шах, бойни изкуства, лека атлетика (спринт - 100м.), бягане (момичета и момчета).

Отворени уроци за всички

В паузите между състезанията ще има отворени уроци за всички присъстващи, водени от професионалисти в различните спортове. Ще има и концерт с участието на различни танцови формации, ансамбли и изпълнители, като друга форма на активен начин на живот.

Който иска да потича, поспортува или потанцува, ще има възможност да го направи и то заедно с професионалистите.

Всеки, който желае да вземе участие може да заяви това на място или
на телефон: 0988 363 444,    0988 374 714

Събитието във фейсбук: https://www.facebook.com/events/1490757451146797/1490763457812863/