Награждаване на най-активните училища в България по време на MOVE WEEK 2014

Тази година основна задача на Сдружение „БГ Бъди Активен“ беше да раздвижи възможно най-много български училища по време на MOVE Week 2014. Главната причина беше, че искахме да насочим вниманието си към младото население, за да му покажем ползите от спорта и физическата активност. Желанието ни да влезем в училищата бе породено от тъжната и неприятна статистика, която поставя българските деца на първо място по затлъстяване в Европа. Обездвижването е един от основните проблеми, водещ до подобни последствия.

За нас беше важно да покажем на учениците как по един забавен и приятен начин могат да направят движението част от ежедневието си. Именно това ни провокира да поканим възможно най-много български училища да се включат в MOVE Week, като организират различни спортни събития по време на „Седмицата“.

Повече от 150 учебни заведения в България откликнаха на поканата ни. Включиха се училища от София, Пловдив, Варна, Монтана, Павликени, Банско, Симеоновград, Стамболийски и много други големи и малки населени места.

Бяха организирани спортни празници, открити уроци по зумба, салса, паркур, функционални тренировки, футболни турнири, крос „2014м.“, походи и други състезателни игри.

Решихме да поощрим най-активните училища, като им връчим ваучери на обща стойност от 4,100лв.

Трите училища, които са участвали най-активно ще получат 3 ваучера на стойност от 300лв, а специални награди ще бъдат дадени на още шест учебни заведения - ваучери на стойност от 200лв.

С тази сума те ще имат право да закупят оборудване за спортните си зали, като по този начин ще могат да обновят материалната си база.

Надяваме се, че сме успели да провокираме интереса на младите, както и на техните преподаватели и ръководители. Имаме желание да продължим да работим с българските училища, за да променим статистиките в наша полза.