ПОМОРИЕ ЗАТАНЦУВА за MOVE Week

Много настроение и танци отбелязаха първата MOVE Week в Поморие

Градусът на настроението се покачи, благодарение на инициативата „Да раздвижим Поморие”. Малки и големи се впуснаха в танци, а горещите точки бяха на две места. На централния площад и в кв. „Св. Георги” участниците демонстрираха мащабен флашмоб. Едната група започна с дефиле от кафе „Градина” и с танцови стъпки стигна до площад „Св. Св. Кирил и Методий”, където се изви дълго хоро. Участниците се забавляваха с танци, под ръководството на професионалните танцьори Владимир Данаилов, Никола Абрашев, Ивелина Джафарова и Звездомир Шутов .

В квартал „Свети Георги” дефилето започна от двора на ОУ “Христо Ботев”  и продължи до градинката пред читалище „Светлина 1939”. Там участниците танцуваха, водени от Веселин Тодоров, Лиляна Христова и треньора по тае-бо Веселина Хрусафова. 

В инициативата се включиха децата от детските градини „Веселушко” и „Детелина”, ученици от СОУ „Иван Вазов” и ОУ „Христо Ботев”, възпитаници на клуповете по спортни и народни танци, зумба, айкидо и тае-бо и много граждани и гости на града.

„Да раздвижим Поморие”се организира от Община Поморие, в рамките на ежегодната седмица на физическата активност, която се провежда  в цяла Европа – MOVE WEEK. Кампанията популяризира спорта и неговото важно значение за здравето и духа.