Призовите места за "Най-активна Община", "Най-активна Областна администрация" и "Най-активен MOVE Агент"

По време на обиколката си за награждаване на най-активните български училища преди повече от седмица BG Бъди активен не пропусна да поздрави и да връчи специални плакети на най-активната Община, най-активната Областна администрация и най-активния MOVE Агент.

Първата спирка беше Благоевград. Там областният управител Димитър Димитров получи плакет за „Най-активна областна администрация за 2014г.“ в рамките на MOVE Week. Областна администрация Благоевград беше единствената областна администрация в страната, която стана MOVE Aгент и организира собствено събитие "Разходка нагоре по стълбите 2014".

В Плевен, в залата в община Плевен се връчиха сертификати на всички MOVE Агенти, които с работата си допринесоха за общия успех на MOVE Week 2014. Отличието на сдружение BG Бъди активен за Най-активен MOVE Агент за 2014, получи Линка Михова като председател на Международна академия за детско-юношески туризъм и краезнание. Община Плевен също беше отличена със сертификат за участие в масовата инициатива заради първия Маратон на приятелството.

В Ямбол връчването на отличието стана в съвсем тесен кръг. Отличието за Най-активен MOVE Агент получи Любомира Мартинова, председател на сдружение „Спортен клуб „АЯЛИ“.

В Сливен отличието за най-активен агент на движението беше връчено на Росица Василева от Спортен Комплекс Тангра, която пък от своя страна връчи сертификати на всички треньори и представители на други клубове допринесли за раздвижването на град Сливен. От екипа на Тангра за пореден път заявиха желанието да раздвижат все повече хора с отворена тренировка по Зумба, която последва награждаването. 

Община Смолян получи отличието за „Най-активна Община за 2014”. Призът се връчва за многобройните спортни прояви организирани по време на MOVE Week. Мотото на кампанията в областния град бе „Да събудим Смолян”. Главният организатор на спортната проява от община Смолян Даниела Керкелова заяви пред присъстващите, че това отличие, което е присъдено на община Смолян е благодарение на това, че за организацията на спортните прояви са съдействали местни спортни клубове и сдружения, както и директори и преподаватели по физическо възпитание в детски градини и училища.

Кои са най-активните български училища можете да разберете тук: "BG Бъди активен" награди най-активните български училища"

Отново искаме да изкажем искрени благодарности към всички, които взеха участие тази година и направиха MOVE Week България седмица изпълнена с положителни емоции, движение и спорт.

Надяваме се, че следващата  година ще имаме възможност да работим отново заедно, за да изградим силна мрежа, която ще е в полза на българските граждани.