Включи се в инициативата MOVE Week Трудовец

За втора поредна година сдружение „ Трудолюбци” ще раздвижи малки и големи в село Трудовец със спортни занимания. Седмицата на физическата активност и спорта – MOVE Weeк е събитие, популяризиращо различни видове физическа активност, ще се проведе в парка в Трудовец на 2 юни.

С тази инициатива ние целим:

1. Да се повиши информираността, относно ползите от физическата активност;

2. Да се насърчи редовното участие в различни видове спорт и друга физическа активност;

3. Да се насърчат съвместни спортни занимания на деца и родители.

Активната програма на MOVE Week Трудовец отново ще даде възможност на всеки да намери най- подходящата за себе си физическа активност.

Сдружение „Трудолюбци” заедно с училищния екип са ви подготвили следната програма:

- Щафетни игри;

- Състезания с велосипеди и тротинетки;

- Шахмат;

- Състезание - Тенис на маса;

- Бадминтон

и други забавни изненади.

На 02.06( неделя) - 16.00 ч. парк Ракитин, с. Трудовец

Желаещите да участват могат да се запишат за предпочитаните състезания от 15 до 16 ч. в парка. За победителите са осигурени награди. MOVE Week Трудовец ще бъде първото събитие, вдъхновени от БГ Бъди активен, наш активен партьор, с което ще демонстрираме идеята за устойчиво събитие (фокусиращо се върху повторното използване на материали и намаляването на отпадъците) при инициативи промотиращи активния отдих и активния начин на живот.

В неделя, 02.06. от 15 до 16 ч. ще се проведе работилница за деца, насърчаващи „зелено мислене“ и дейности свързани с него: повторната употреба на материали и продукти, рециклиране и грижата за средата. Малки и големи ще вдъхнат нов живот на стари предмети, да посадят растения, да изработят играчки от употребявани пластмасови бутилки.