Започна Европейската седмица на движението и спорта – Move Week

От 27-и май до 2-и юни Монтана се включва в Европейската кампания за спорт и физическа активност - Move Week. Общински младежки дом е координатор на събитието на местно ниво, а в национален аспект координатор на инициативата е сдружение „BG Бъди активен”- гр.Пловдив. Целта на кампанията е да насърчи гражданите към активен начин на живот чрез спорт и физическа активност. В нея се включват общини, спортни клубове, НПО и доброволци. Чрез събитията, които се провеждат в рамките на кампанията участниците имат възможност да опитат различни видове спорт и забавления от типа „отворени врати”.

Мотото на Move Week e “Открий твоето движение”, което насърчава хората да опитат различни дейности и да изберат тази, която най-много им допада и ги мотивира да се движат всеки ден.

Жителите и гостите на Монтана ще има възможността да се включат в разнообразни, напълно безплатни занимания от днес 27-и май до 2-и юни, които съставите от Младежки дом, Карате клуб „Монтана 2017”, Танцов ансамбъл ”Пъстрина”, Танцова школа”Финес”и Школа за народни танци „Ситница” ше предложат.

В Спортна събота, която съвпада с Деня на детето – 1 юни , е планиран Детски футболен турнир от 9:30 часа на стадиона на завод „Прециз” ,а паралелно с него, в парк „Монтанензиум” , ще се проведат открити занимания по различни видове танци- спортни, с Клуб по спортни танци „Астра”, брейк и хип-хоп с „Dance machine” и народни танци , с Танцов ансамбъл”Младост”, спортни дисциплини – Винг Чун и Тай Дзи, състезания и свободни спортни занимания – надпревара с тротинетки, крос обиколка на езерото, дартс и др. Заниманията обхващат всички възрасти. Част от партньорите на събитието са БЧК, Общински съвет по наркотични вещества, Общински детски съвет към Община Монтана и др.