Запознайте се с някои от участниците в пловдивския MOVE Week

Днес ще ви запознаем с някои от участниците в таз годишната „Седмица на физическата активност и спорта“ в Пловдив. Ха-Хай Клуб, Арт Център Алехандро, The Center, dance studio Millenium, PTPI и Илияна Гъделева споделиха по няколко изречения, за да научите малко повече за самите тях и тяхната работа. Събитията, с които те ще се включат в програмата на MOVE Week можете да разберете тук: http://bulgaria.moveweek.eu/events

 

Нина Руева, Ха-Хай Клуб:

„Казвам се Нина Руева и живея в Пловдив. От няколко месеца съм инструктор по Йога на смеха и бих искала повече хора да се запознаят с тази уникална практика, която много често се оказва преживяване, променящо живота на човек. Наскоро открих в Пловдив Ха-хай Клуб, който е социален клуб за смях - място, където хората да се събират, за да се смеят, да бъдат по-здрави и по-радостни и да намират приятели, практикувайки Йога на смеха.

Както съм написала и в описанието на събитието, Йога на смеха е практика, според която всеки може да се смее без причина, без да разчита на хумор, шеги или комедия. Смехът се заражда чрез упражнения в група, като се поддържа зрителен контакт и детинска игривост, и бързо прераства в истински и заразителен смях. Упражненията за смях се комбинират с дихателни йога техники (т. нар. пранаяма), заради което и се нарича Йога на смеха.

Смисълът на Йога на смеха не е само смехът. При редовно практикуване човек може да развие положително отношение към заобикалящия го свят. Вътрешният дух на смеха е способността ни да останем съзнателни и в добро настроение при всякакви обстоятелства. Йога на смеха може да подобри физическото здраве, да ни освободи от негативните чувства и емоции, и да ни помогне да поддържаме връзка с духовната ни природа.”

За събитията организирани от Ха-Хай Клуб вижте следния линк: http://bulgaria.moveweek.eu/event/show/847/joga_na_smiecha

 

Илияна Гъделева:

„Здравей! Аз съм Илияна Гъделева. По професия съм актриса и артмениджър. Имам и две дечица. Това ме и провокира да организирам събитие обединяващо движението, танците, децата с техните родители и кукления театър. Искам на това събитие да покажем как активните игри и танците могат да ни помогнат неусетно да се раздвижим и презаредим с положителна енергия.

За събитията организирани от Илияна Гъделева вижте следния линк: http://bulgaria.moveweek.eu/event/show/922/zwiezdna_diskotieka_s_marionietki_posieti_i_w_igritie_prikazni_brzo_sie_wkliutchi__wchod_iedin_banan

 

Арт Център Алехандро:

„Арт Център Алехандро е място, което кара хората да се чувстват свободни да изразяват себе си. Ние предлагаме уроци в почти всички стилове танци, уроци по Пиано и Китара и Поп и джаз пеене, уроци по Актьорско майсторство, уроци по Рисуване.. и какво ли още не.. Заповядайте при нас, доведете свои приятели и обогатете себе си музикално, танцово и културно!

 Ние ще бъдем щастливи да ви въведем в един свят изпълнен с цветове и динамика. Без значение от вашата възраст, вие можете да откриете своето място при нас. Предлагаме добри възможности за бъдеща реализация на децата и приятно хоби за родителите. С танцова стъпка и песен на уста, ще вървим напред и развиваме своите таланти.  Едни от най-големите предимства, които ще предобиете при нас са: физическо здраве, образователни ползи, артистични умения и подобрено самочувствие.

Заповядайте в Арт Център Алехандро, едно място изпълнено само с усмивки и слънчева енергия!“

За събитията организирани от Арт Център Алехандро вижте следния линк: http://bulgaria.moveweek.eu/move_agent/780/nina_ivanova

 

Калина Гаева, The Center:

"Аз съм Калина Гаева и съм хореограф във най-голямото училище за танци The Center. С моите хора от Пловдив тази година ни се случиха много прекрасни събития като участието ни в наградите на БГ Радио и Plus Festival и след 20ти ще добавим още едно - Move Week. Обичаме точността, архитектурата и динамиката в движението и се стремим никога да не видите едно и също нещо от нас. Предизвикваме сетивата си и влагаме живота си в танците, а най много обичаме да забавляваме хората.

Това е от нас - Street Dance School The Center – Пловдив”

За събитията организирани от The Center Пловдив вижте следния линк: http://bulgaria.moveweek.eu/event/show/941/chip_chop_tanci_s_the_center

 

Милена Михова, Танцово студио Милениум:

"Аз се казвам Милена Михова, на 25 години, 13 от които сьм част от "Танцово студио Милениум". Започнах, когато бях в 5-ти клас, влюбих се в танците и в духа на студиото. Нямам хореографско образование, всичко което сьм научила е от Цветомир Крумова. Още от първия ми ден и в днешни дни тя не спира да ме напътства в професионален и личен план."

„Танцово студио "Милениум" е създадено през 2000 година, от където идва и името му. Занимаваме се с различни стилове танци - модерни, характерни, танцово шоу и др. Всяка година сме канени на различни фестивали в страната и чужбина. Организираме международен фестивал за музикално и танцово изкуство "Морски звезди" в Катерини Паралия, Гърция.

 В студиото танцуват деца от 6 години до 18, разделени по възрастови групи. Репетициите ни се провеждат в залите на читалище "Антим I-ви", читалище "Захари Стоянов", читалище "Христо Смирненски" и "Военен клуб - Пловдив. Художествен ръководител е Цветомира Крумова. Тя се е занимава с танци през целия си живот. Първо преминава през школата на класическия балет, после през спортната гимнастика и накрая трайно се установява при народните и характерните танци в родния си град Плевен, след което  се мести в Пловдив и рязко сменя посоката към модерните танци."

За събитията организирани от Танцово студио Милениум вижте следния линк: http://bulgaria.moveweek.eu/move_agent/841/miliena_michowa

 

Калин Банчев, PTPI

"PTPI е неправителствена младежка организация с ученици от ЕГ "Пловдив". Занимаваме се с хуманитарни и културни дейности и организираме благотворителни събития. Имаме чаптърри по целия свят. Oрганизираме "Луд умора няма" за 4-та поредна година."

За събитията организирани от PTPI вижте следния линк: http://bulgaria.moveweek.eu/event/show/527/lud_umora_niama